esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
L’InCom-UAB col·labora amb el FICAB en una mostra de cinema a l’entorn del Dia d’Àfrica


L’InCom-UAB col·labora amb el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB), que organitza un cicle de projeccions i debats els dies 21, 22, 23 i 25 de maig al Pati Llimona i al Zumzeig Cinema amb la finalitat de fomentar la sensibilització social sobre el continent i la diàspora africana. Aquestes jornades de cinema i reflexió coincideixen amb el Dia d’Àfrica (25 de maig)

Bellaterra/Barcelona, 13-05-2019. Barcelona tornarà a ser escenari de la tercera ronda de projeccions del Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) amb dues propostes cinematogràfiques contemporànies potents, que provenen de Ghana i de Burkina Faso. L’InCom-UAB ve treballant amb el FICAB des de 2018, any en el qual van començar els seus cicles de projeccions.

Amb l’objectiu de fomentar la transformació social i la sensibilització ciutadana, el FICAB proposa quatre dates que busquen mobilitzar tant cinèfils com col·lectius d’africans i afrodescendents, treballadors de l’àmbit social i cultural, associacions dedicades a migracions, així com persones de tots els àmbits, per mostrar, a través del setè art, un continent dinàmic, divers i en moviment, que està reescrivint la seva pròpia historia més enllà dels estereotips.

Amb la voluntat de reforçar la cooperació cultural i de sumar esforços amb diferents espais de la ciutat, el FICAB portarà les activitats d’aquest any al Centre Cívic Pati Llimona i al Cine Cooperativa Zumzeig per expandir el radi d’actuació als barris de Barcelona. Per això proposa 3 dates dins del marc del Festival de fotografia Enfocats 2019, on es projectarà el llargmetratge burquinès Wallay (Berni Goldblat, 2017) i tres documentals: Diom (Lucía Andújar, 2018), El peso de la Manta (2016) i el documental musical We Exist (LucianSegura, 2019). Així com el Dia d’Àfrica en el marc del "Cinema a l'Aire Lliure" el Zumzeig, on es projectarà la pel·lícula ghanesa Keteke (Peter Sedufia, 2017).

Com ja és habitual en el FICAB, les projeccions comptaran amb la participació de persones com Nebon Babou Basson, representant del col·lectiu d’activistes burquinesos; Le Balai Citoyen —que parlarà d’Identidades: la confluència África-Europa—; Marie Faye, de la cooperativa DiomCoop, i Lamine Sarr, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants —que debatran sobre Creatividad y empoderamiento de los colectivos africanos en Barcelona—. També es comptarà amb la presdència del director de We Exist, Lucian Segura, o Andreu Rol·lan, activista i excapità de salvament marítim al Mediterrani, que juntament amb Fatou Secka, activista pels drets de les dones i presidenta de l’Associació EQUIS-MGF, reflexionaran sobre els motius que empenyen a la immigració.

Per una altra banda, ja podem anunciar que de l’1 al 5 d’octubre de 2019 el FICAB organitza a la Filmoteca de Catalunya la retrospectiva ‘ÁFRICA ES NOMBRE DE MUJER: memoria de la voz femenina en Fespaco (Festival Panafricano de Cine y Televisión de Uagadugú)’. Es tracta d’una selecció de pel·lícules premiades, realitzades, o protagonitzades per dones durant els últims 50 anys del festival més important del continent africà. L’InCom-UAB també col·labora en aquesta retrospectiva, de la qual els anirem informant puntualment.


Per a més informació:

FICAB

Pati Llimona

Cine Cooperativa Zumzeig

Filmo  
 
Comunicació i LGTBI, nova línia d’investigació
L’InCom-UAB incorpora una nova línia d’investigació, "Comunicació i LGTBI" , coordinada per Amparo Huertas Bailén. Des de fa més de tres anys estem treballant en ella i ha arribat el moment de fer-ho visible.
L’InCom-UAB col·labora amb el FICAB en una mostra de cinema a l’entorn del Dia d’Àfrica
L’InCom-UAB col·labora amb el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB), que organitza un cicle de projeccions i debats els dies 21, 22, 23 i 25 de maig al Pati Llimona i al Zumzeig Cinema amb la finalitat de fomentar la sensibilització social sobre el continent i la diàspora africana. Aquestes jornades de cinema i reflexió coincideixen amb el Dia d’Àfrica (25 de maig)
Miquel de Moragas i Spà, padrí de Joaquim Maria Puyal en l’acte d’investidura com a doctor honoris causa per la UAB
El Consell de Govern de la UAB concedeix aquesta distinció al periodista català, com a reconeixement del seu compromís per a la llengua catalana i la societat. És un dels cinc nomenaments com a doctors honoris causa extraordinaris que la UAB concedeix en en el marc de la celebració del 50è aniversari de la fundació d’aquesta universitat pública
Maria Luna, ponent al Primer Congreeso Nacional de Comunicación de Bogotá (2019)
La investigadora del InCom-UAB i membre del grup consolidat de recerca Grup Internacional de Estudios sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB) (2017/ SGR 0760), dirigit per la Dra. Amparo Huertas Bailén, va participar en el conversatori “Comunicació i tecnología com a bases per a la construcción del que és públic”, juntament amb l’investigador Guillermo Mastrini (Universidad de Quilmes, Argentina) i l’economista, escriptor i analista Luis Jorge Garay
Una reflexió sobre el tractament de la masculinitat a la premsa especialitzada
Felipe Viero Kolinski Machado és l’autor de l’últim llibre publicat a la col·lecció Atlántica de Comunicación (Editorial UOC / InCom-UAB). El títol: Masculinidades a la deriva en la prensa para hombres. Análisis de ‘Júnior’ y ‘Men's Health’ Portugal
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat