esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Nova estada de recerca de Flor Micaela Ramírez Leyva a l’InCom-UAB


La seva estada, del 8 al 19 de juliol, s’ha emmarcat en la línia de treball sobre comunicació i salut dins del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB), reconegut per la Generalitat de Catalunya com a grup consolidat de recerca (2017 SGR 0760)

Bellaterra, 25-07-2019. La professora del Centro Universitario de la Costa de la Universidad de Guadalajara (Mèxic) i investigadora col·laboradora de l’InCom-UAB, Dra. Flor Micaela Ramírez Leyva, ha fet una estada de recerca postdoctoral a l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB), del 8 al 19 de juliol de 2019.

La seva estada s’ha emmarcat en la línia de treball del Laboratori de Comunicació i Salut (SCOMLab InCom-UAB), sota la direcció del Dr. José Luis Terrón. Aquest laboratori forma part del Grup Internacional d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (InCom-UAB), dirigit per la directora de l’InCom-UAB, Dra. Amparo Huertas Bailén, reconegut per la Generalitat de Catalunya com a grup consolidat de recerca per al període 2017‒2020, del qual la professora Ramírez Leyva també en forma part.

Durant les dues setmanes de la seva estada, Ramírez Leyva ha treballat en el desenvolupament de la metodologia i instruments de codificació pel projecte sobre “Condicionantes de salud, obesidad y sobrepeso en la prensa digital”. Amb José Luis Terrón han avançat en l’elaboració de l’article en curs, escrit conjuntament, titulat “Noticias y frames de salud en televisión mexicana. Enfoque sobre contenidos y perspectiva de género”.

Paral·lelament, ha mantingut una reunió de treball amb Amparo Huertas Bailén, en qualitat de coordinadora de la col·lecció Atlántica de Comunicación (Editorial UOC / InCom-UAB), per explorar possibles vies de col·laboració acadèmiques.

Aquestes activitats se sumen al conjunt de projectes que la professora Ramírez Leyva ha vingut desenvolupant durant les seves darreres visites de treball a l’InCom-UAB, en l’àmbit de l’anàlisi de diverses problemàtiques socioculturals relacionades amb el camp de la comunicació i la salut, i que enforteixen el vincle entre l’InCom-UAB i el Centro Universitario de la Costa de la Universidad de Guadalajara (Mèxic).

Una de les darreres col·laboracions més destacada ha estat el capítol escrit per Flor Micaela Ramírez Leyva i José Luis Terrón titulat “Visibilidad de mujeres y paridad de género en las noticias sobre salud en televisión mexicana”, publicat al llibre coordinat per Daniel Catalán, Carmen Peñafiel i José Luis Terrón ¿Por qué la comunicación en salud es importante? (Madrid: Aranzandi Thomson Reuters, 2019).


Fotografia (d’esquerra a dreta): La directora de l’InCom-UAB, Dra. Amparo Huertas Bailén, i la investigadora Flor Micaela Raírez Leyva, a la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB)  
 
Wisem Mahi, de la universitat pública algeriana de Tlemcen, inicia una estada de recerca al nostre centre
Wisem Mahi està realitzant la seva tesi doctoral sobre el tractament de la premsa espanyola del procés català. Gràcies a una ajuda del Ministeri d’Educació i Investigació Científica de la República Algeriana Democràtica i Popular, realitzarà una estada al nostre centre de set mesos de durada
Amparo Huertas Bailén, ponent invitada a la Conferència Amics UAB sobre igualtat LGTBI, a la Biblioteca de Rubí, el 22 de gener
Es tracta d’una activitat organitzada per l’associació Amics UAB, l’Ajuntament de Rubí i la Biblioteca municipal de Rubí. Forma part del cicle de conferències “Universitat Opina”, amb l’objectiu de “donar a conèixer l’opinió de la comunitat universitària catalana sobre qüestions que afecten la vida dels ciutadans”
La comunicación viva. Reflexiones desde y para las ciencias sociales, nou eBook de l’InCom-UAB Publicacions
Vivian Romeu és l’autora de La comunicación viva. Reflexiones desde y para las ciencias sociales, nou eBook publicat per l’InCom-UAB Publicaciones. Vivian Romeu és doctora en comunicació por la Universidad de La Habana (Cuba). Actualment és professora i investigadora de la Universidad Autónoma de la Ciudad de México. S’ha especialitzat en art, teories de la comunicació, interculturalitat, estètica de la recepció, semiòtica i anàlisi del discurs
Carme Ferré Pavia i Anna Nogué Regàs publiquen una segona edició, revisada, del Llibre d’estil de l’ACN
La primera edició es va publicar l’any 2010 a l’Editorial UOC. Aquesta segona edició, a càrrec de l’editorial Saldonar, ha suposat una revisió acurada, per adaptar-se a les necessitats més recents, fruit de l’evolució de l’exercici periodístic a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), una agència pública que treballa amb continguts escrits, audiovisuals i multimèdia
L’InCom-UAB us desitja bones festes i un any 2020 ple d’il·lusions
L’InCom-UAB us desitja bones festes i un any 2020 ple d’il·lusions.
El InCom-UAB os desea felices fiestas y un año 2020 lleno de ilusiones.
O InCom-UAB deseja-lhes felizes festas e um ano 2020 chieo de ilusões.
InCom-UAB wishes you Season's greetings and a new year 2020 full of illusions.
@incomuab
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat