esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Actualitat InCom-UAB  
   
  < Tornar  
 
Ruth S. Contreras-Espinosa publica un article a la revista First Monday


La investigadora de l’InCom-UAB publica un article sobre testatge i avaluació de jocs mòbils, juntament amb Raquel Gordinho-Paiva, a ‘First Monday’, una de las primeres revistes d’accés obert, revisada per parells, dedicada exclusivament a la recerca sobre internet

Bellaterra / Vic / Bridgman (Estats Units), 05-11-2019. La directora de l’Observatori de Comunicació, Videojocs i Entreteniment (OCVE InCom-UAB / UVic-UCC), Ruth S. Contreras-Espinosa, ha publicat un article amb la professora i investigadora de l’Instituto Federal de Educación, Ciencia y Tecnología Sul-rio-grandense (IFSul) de Brasil 9, i doctoranda del programa de Ciències Experimentals i Tecnologies de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Raquel Godinho-Paiva. L’article, titulat “Game Testing and evaluation on real devices: exploring in the case of the Open Device Lab community”, forma part del número 8 de la revista First Monday, corresponent a agost de 2019.

L’aportació acadèmica de Godinho-Paiva i Contreras-Espinosa contribueix a fomentar l’àrea del testatge i proves de jocs mòbils, que encara no tenen estàndards per garantir la qualitat de desenvolupament. El cicle de desenvolupament té moltes etapes i el testatge en dispositius reals, com telèfons mòbils i tauletes, s’ha convertit en un procediment bàsic per al disseny i desenvolupament de software mòbil, incloent els jocs. Aquest estudi presenta la comunitat Open Device Lab (ODL), un moviment de base que ajuda la comunitat web i d’aplicacions a tenir accés gratuït a laboratoris de dispositius per testatge i avaluació. Les troballes de l’estudi revelen com la comunitat oberta pot beneficiar la indústria del joc.

Es tracta d’un estudi de cas qualitatiu que utilitza una mostra de dades homogènia d’enfocament orientada al camp. La mostra de dades es refereix a 151 laboratoris oberts enregistrats al lloc web de la comunitat opendevicelab.com, dades d’entrevistes amb gerents de laboratoris a països com Alemanya, Països Baixos, Suècia i Finlàndia.

En resum, aquest estudi elaborat per les investigadores Godinho-Paiva i Contreras-Espinosa tracta sobre una comunitat que dona suport a desenvolupadors, dissenyadors, estudiants, professors i investigadors amb dispositius, estructura, software i intercanvi de coneixement. Una col·laboració ascendent i d’igual a igual entre aficionats, professionals i experts basada en l’obertura i els principis de col·laboració per domocratitzar el testatge i avaluació en dispositius reals amb el propòsit de millorar l’experiència dels usuaris.


Accés a l’article:

GODINHO-PAIVA, Raquel; CONTRERAS-ESPINOSA, Ruth. S. (2019): “Game Testing and evaluation on real devices: exploring in the case of the Open Device Lab community” [En línea]. First Monday, Vol. 24, núm. 8. doi: 10.5210/fm.v24i8.9525  
 
Presentació de l’Informe de la comunicació a Catalunya 2017-2018, el 17 de desembre, a les 17.30h, al Palau Robert, a Barcelona
Aquesta publicació col·lectiva biennal arriba a la seva desena edició, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Naturgy durant tota la seva trajectòria. Els investigadors Marta Civil i Serra (InCom-UAB) i Bernat López (URV) han estat els editors d’aquesta obra
Estudiants de Moçambic aconsegueixen el títol de doctor, en el marc de la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)
Alexandre Dinis Zavale, Leonel Antonio Simila i Filipe Rui Baloi han defensat les seves respectives tesis doctorals al Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura (UAB). Els tres investigadors s’han pogut doctorar gràcies a l’ajut del Programa de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària obtingut per la Càtedra Unesco de Comunicació (InCom-UAB)
Amparo Huertas Bailén participa en el V Congreso Nacional TMIC-AEIC (UMU)
La directora de l’InCom-UAB va participar en la mesa plenària “Teories i mètodes alternatius no hegemònics de la investigació en comunicació” en el marc del V Congreso Nacional de la Sección Teorías y Métodos de Investigación de la Asociación Española de Investigación de la Comunicación (AE-IC), celebrat els dies 21 i 22 de novembre de 2019 a la Universidad de Murcia (UMU)
Miquel de Moragas i Spà rebrà un dels premis Amics de les Biblioteques UAB (2019)
El reconeixement al fundador i primer director de l’InCom-UAB se celebrarà durant la festa anual AmicsUAB, el dijous 28 de novembre, a les 19 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. L’entiat AmicsUAB i les Biblioteques de la UAB han decidit concedir aquesta distinció a Moragas i Spà, pel valor del seu fons bibliogràfic i documental, cedit recentment a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General (UAB)
Membres de l’InCom-UAB participen en el XI Congreso Internacional Latina de Comunicación Social
José Luis Terrón, director de l’SCOMlab InCom-UAB, i Lydia Steinbrüggen, doctoranda adscrita a l’InCom-UAB, participen en el XI Congreso Internacional Latina de Comunicación Social, que es desenvoluparà del 2 al 5 de desembre a La Laguna (Tenerife)
Totes les notícies...
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat