esp | cat  
InCom-UAB
Centre amb projecció interdepartamental i interuniversitària
per a la recerca, la difusió i la formació
en l’àmbit de la comunicació
 
   
  Formació
Seguretat i privacitat per a periodistes, comunicadors i ciutadans
 
   
  < Tornar  
 
Presentació
Seguretat i privacitat per a periodistes, comunicadors i ciutadans
Producció multimèdia i desenvolupament de projectes amb programari lliure
 
Dates: del 02/10/2018 al 06/11/2018
Lloc: Hangar. Emilia Coranty, 16 - 08018 Barcelona

Aquest curs està dissenyat per exposar de forma amena quins són els riscos que impliquen les nostres activitats quotidianes i per desenvolupar habilitats per a preservar la nostra privacitat en línia. El curs s'organitza a partir de presentacions teòriques i exercicis pràctics, dirigits a fomentar un ús conscient d'internet, xarxes socials i serveis web, alhora que es promou la conscienciació al voltant dels problemes socials i dels riscos que implica l'ús de tecnologies socials per a la seva privacitat i en alguns casos també la seguretat. S'explicarà com generem rastres digitals, alguns banals, com preferències sobre productes, i altres més personals, com la geolocalització o les preocupacions sobre la salut. Totes aquestes dades són recollides constantment sense que ens adonem i aquesta erosió sobre la privacitat pot tenir conseqüències a llarg termini en termes laborals, personals o econòmics entre d'altres.

L’equip docent està format per Núria Saura (Doctora en dret i professora de Llibertat d'expressió -Facultat de Ciències de la Comunicació/UAB), Xosé Quiroga (Tècnic Superior En Fotografia -Escola d'arts Pablo Picasso, La Corunya; Llicenciat en Dret -Universidad de La Corunya-. Membre fundador de Voizes Archive, El Col·lectiu Groundpress i del Projecte Formatiu Ago Didàctica) i Simón Vialás (Doctor en Comunicació. Investigador-InCom-UAB-, docent i productor audiovisual).

El curs està adreçat a qualsevol persona que tingui inquietud per desenvolupar pràctiques comunicatives segures i en relació amb l’accés a informació. Particularment, es dirigeix a periodistes i professionals de la informació que vulguin desenvolupar habilitats per protegir les seves fonts i també per dotar-los de coneixements per poder crear bústies anònims per rebre filtracions de manera anònima. També per a educadors que vulguin incorporar aquest tipus de coneixements en els seus plans d'estudi.

Centre Responsable: InCom-UAB

Més informació | Contacte | Inscriu-te al curs
 
 
 
Universitat Autònoma de Barcelona
  Informe de la comunicació a Catalunya
  Portal de la Comunicació InCom-UAB
 
  Institut de la Comunicació (InCom-UAB)
Telèfon: +34 93 581 29 07
incom.uab.cat | incom@uab.cat